hej bloggen

Idag höll vi tal på svenskan. Jag höll om den svenska skolan och vad man skulle kunna göra för att förbättra den. Det gick bra, är nöjd med resultatet trots att jag missade 1/4 av mina avslutande argument. Så kan det gå! 
 
Jag kom på här om dagen att jag har så sjuka krav på min skolgång. Kraven måste väl ha nått sin kulmen när jag nästan började gråta i går pga ett C/B på mitt senaste naturkunskapsprov. Fick alltså inte A. Blev själsligt nedslagen. Hur jag än gör, hur jag än försöker förändra min inställning till betygshetsen går det inte att ändra på det faktum att jag ställer för höga krav på mig själv. Eller gör jag ens det? Ska det vara så här att gå i skolan? Måste hitta balansen mellan att faktiskt anstränga mig och att försöka för mycket. Typ.
 
En annan sak som kom upp på tapeten idag när en annan människa i min klass höll tal var grejen att äta kött men inte kunna döda ett djur. T.ex. att gladeligen äta bacon/julskinka/fläskkotletter men inte kunna döda en gris. Jag tror på teorin "Kan du döda djuret, får du äta det". Om du inte emotionellt klarar av att ens själv döda djuret du i fråga äter, har du inte heller rätt att äta det. Vissa skulle hävda att man inte har rätt att döda djur överhuvudtaget och visst, det är en ståndpunkt jag förstår men jag väljer att dra min gräns här. För att hårddra det: Jag äter fisk ibland då jag anser jag mig ha rätt att indirekt döda en individ, om än det nu "bara" är en torsk.
 
Jag kanske krånglar till detta nå djävulskt och jag inser att det är med komplext än vad jag försöker få det att framstå som, men jag tycker ändå att det är en bra riktlinje. Jag tycker att alla har rätt att äta vad de vill, men att som människa på 2000-talet inte ens reflektera över vad som ligger på tallriken tycker jag är att nedvärdera sitt eget intellekt.
 
Nä, nu ska jag vika tvätt, lyssna på Kentan och fortsätta det eviga pluggandet. Hejdå!

lifelifelife

Igår var jag på arbetsintervju för 4-veckorskonfen. Fick jobbet idag!! Nu måste jag bara bestämma om jag vill ha det eller ej. Det känns i alla fall spännande! Annars är jag mest begraven i plugg i tillhörande ångest. Så mycket ångest så lite tid. Hejdå.

Vad gör jag ens

Varför sitter jag här och låtsas räkna matte när jag lika gärna kunde göra vad som helst annat??? Tex va ute i vårsol????? Hallå!!!! Ska vaska resterande del av bullen å kske gå ut från NK?? Det är ungefär 3/4 kvar att wastea. Det var -17 när jag vaknade. Det är för kallt för att vara april. Nu behöver jag inte räkna mer hejdå!!


påskåskåskåsklovovovovovov

Det här lovet har känts så himla långt. Vill ha sommarlov nu och inte behöva tänka på argumentarande tal, matteprov, kulturhistorieuppgift och naturkunskapsprov. Har i alla fall haft en bra vecka med slalom, trädfällning, kexande (så jävla random :P), promenader på fel sida älven, jobb och uppfuckade sov- och matrutiner.

Saxnäs

Älskar att vara här. Det är det bästa jag vet. Stannade kvar lite efter att familjen drog hem men åker hem i morgon. Har kört timmer och sågat ner träd och chillosoferat som man gör.
 

RSS 2.0