Han hördes vara en mycket upptagen man, den där Melefors

 
Här börjar historien om Mikael Melefors hästmassagemottagning. Historien kommer att bli ett verk av mitt sinne och har ingenting med verkligheten att göra. Mikael heter egentligen något annat.
 
Det är högsommar. För Mikael Melefors hästmassagemottagning betyder det bråda tider. Utanför dörren ringlar kön med allt från shetlandsponnys till falabellor. Det är varmt i den stekande julisolen.
 
- Nästa! ropade Mikael från dörröppningen till mottagningsrummet. Hans panna var svettig efter att just ha avslutat en 20-minuters hot stone-massage på ett gotlandsruss. Nästa kund var ännu en nordsvensk med ryggproblem. Mikael suckade. "Ännu en nordsvensk med ryggproblem" tänkte han innan han stängde dörren efter dem för att påbörja den sedvanliga shiatsu-behandlingen.
 
Den affärsidé som Mikael gång på gång blivit utskrattad för, av både släkt och vänner, visade sig ha blivit en succé utan motstycke. Visst gick det lite segt i början, men efter en mycket klipsk annonseringkampanj längs med Umåkers träningsbana formligen exploderade intresset för pållemassage.
Mikael har till och med behövt utöka personalstyrkan för att möta den allt växade efterfrågan och anställt både en receptionist vid namn Erika och en assistent, Vidar. Det karaktäristiska ljudet från backelittelefonen ljöd ännu en gång.
 
- Välkommen till Mikael Melefors hästmassagemottagning, hur kan jag hjälpa dig? svarade Erika
- Hej, mitt namn är Hans, och jag skulle vilja boka in en tid för mitt fullblod, Ajax. Han har blivit så hemskt stel i benmusklerna den senaste tiden och skulle VERK LI GEN behöva lite uppmjukning.
- Hmm, ja vi ska se... sa Erika och bläddrade genom kalendern. Herr Melefors skulle kunna klämma in er, han har en lucka den 22:a november mellan 14:10 och 14:30. Skulle det fungera?
- Den 22:a november?! utbrast Hans. Men Ajax är stel nu, vi vet inte hur länge han klarar sig utan gedigen professionell hjälp!!" nästan skrek den upprörda rösten i telefonluren.
 
Fortsättning följer (förmodligen om aslång tid pga åker till Norrbyskär i morgon så fortsätt gärna historien genom att kommentera just DITT förslag till fortsättning av den rafflande historien om "Hästmassören som försvann".
 
 
 

fashionista

Saxnäs - det enda stället jorden jag klär mig i linne men SAAAAATANS så härligt det är!!! kske börjar ha d alltid kske kske????

Tipz!!

Jag lyssnade på Värvet med Liv Strömquist idag. Två gånger, för att den var så bra!! Rekomenderar alla att lyssna. Liv Strömquist är en av mina favoritmänniskor, alla kategorier. Så jävla cool och bra. Mina två favoritställen är när hon 1: berättar om när hon åt en korv och 2: berättar om sin syster som hade gjort ett halsband som ett konstinstallation, hängt upp det på väggen och skrivit en lapp bredvid som det stod "This item is not to be liked or dis-liked, it just is" på. Lyssna bara på den, det blir kul för dig! 
 
http://värvet.se/?powerpress_pinw=592-podcast 
 
 

Kom ihåg mig då

Jag älskar att vara här. Saxnäs har allt. Allt från vacker natur och hus vars historia stått still i ett halvt decennium till eftersaknade farbröder och fastrar men också tid för en massa, massa ensamhet och tid för *självreflektion* samt en enslig stuga i skogen med Vindelälvsutsikt som man kan spela hur hög musik som helst i. 

 

Det är helt enkelt världens bästa ställe. Fantastiskt bra för att hantera post tvåanpågymnasiet-ångesten. Jag har fått mina betyg i alla ämnen så därför unnade jag mig två dagars sjukanmälning och åkte hit. Betygen ja. Jag borde vara lättad över vetskapen om vad ett års ansträngningar faktiskt ledde till men det är jag inte. Jag vet inte vad som är okej att skriva angående betygen utan att låta som en dryg gris men kan väl bara säga att jag är otroligt stolt över mig själv. Det gör inget att jag får förlängt kursslut i gehörs- och musiklära för jag har levererat i alla andra ämnen. För det har jag fan gjort. 

 

Nu ska jag lyssna på Winnerbäck, läsa en bok och ta ut sommarlovet i förskott. Det är så himla ljust ute. Kommer aldrig somna. Men det är OK!!


RSS 2.0