Helt seriöst ja e seriöst allvarlig på riktigt nä men seriös

Är så omåttligt taggad på körkort. Kollar bilar på blocket varje dag utan att kunna köpa och det gör inte saken bättre. 57 dagar kvar!!! Och fatta en bil för fem tusen. Fatta!!!


i said a hip, hop hippidehop

Igår spenderade jag nio timmar på jobbet vilket alltid är en härlig grej. Sen åkte jag till Karin och såg på balett med folk = en crazy lördag kväll. På vägen hem på bussen (vilken jag i båda riktningar plankade med mitt bankkort ye ye ye) låg det en gubbkeps och ett par vantar på ett säte. Där va man ju inte sen å roffa åt se :P
 
Lame goofy grandpa
Cool grandpa dancing to this
 
 Nä nu åker jag till Övik hejdå!

På riktigt

För homosexualitet och incest är fan SAMMA SAK!! Släng in tidelag och pedofili när vi ändå håller på, de e samma skit alltihopa :S :@ *like*


Reflektion kring Västerbottenskurirens julklappstips

Hej VK! Kan ni ge tips på vad som kan vara lämpligt att ge mamma respektive pappa i julklapp? Viktigt att poängtera är att de är av olika kön så ge gärna tips som inte fuckar med varken könshierarkierna eller könsnormerna. Tack på förhand! /Gurra

                   

Även om mamma kanske ofta vistas i köket vill hon med automatik inte ha en brödkniv eller fryspåsar för det.

 

E va jaha detta kom ju som århundradets chock men visst, kan prova ge mamma något icke köksrelaterat även om det enligt mig låter heeeeeeeeelt absurt:S :S

 

Njutarmamman: En ansiktsmask med avokado, ett fint badsalt med olivdoft, body butter och en body scrub.

 


Bra tips, min "njutarmamma" tycker ju om att vara mjuk som en kvinna sig bör men hon HATAR olivdoft. Vad kan jag då köpa?

 

Piffiga mamman: Årets sminkhajp BB-cream hittar du på skönhetshyllorna som rymmer kul grejer som nagellack med magneteffekt, fina smycken och hårtänger av alla de slag.

 


Alla de slag säger ni, det var som tusan! Kanske tar mig en sväng förbi "skönhetshyllorna" :) :) :)

 

Frusna mamman: En vetevärmare eller kanske en liten elektrisk värmedyna (...).

 


Åh va bra idé, en vetevärmare! En liten liten liiiiiiten elektrisk värmedyna till min lilla liiilla liiiiiiiilla frusna minimamma är inte en lika bra idé, vi vet ju alla hur tjejer är med teknik :P :P :P Har ni inte nå tidningstips?

 

Runner's world, Modern Psykologi, Hemmets journal och Antik & auktion.

 


Bra förslag, mamma skulle nog mest uppskatta Modern Psykologi eftersom hon är av en vårdande typen som bryr sig om hur människor fungerar till skillnad från pappa :P. Hemmets journal har hon säkert också nytta av när hon slavar i köket :))) Antik & auktion = bra för det är ju hon som står för heminredningen i vårt könsnormativa hem :) Runner's world: bra också så hon inte blir tjock å pappa lämnar henne. Apropå pappa! Vad ska han få?

                

 

 

En pappa som redan har allt, och som dessutom inte önskar sig något är en svårknäck nöt.

 


A men VK you tell fucking me, det är ju trots allt pappa som tjänar pengarna i vår familj så han har ju redan köpt all elektronik han vill ha till sin man-cave :) Låt oss knäcka nöten tillsammans!

 

Hobby-entusiasten: Tänk efter. Vad gillar din pappa? Det finns en tidning för alla intressen - för flugfiskaren, jägaren, hundälskaren, sudukofantasten. Gillar han teknikprylar kanske Allt om Android eller Mac-guiden kan vara nåt.

 


Haha ja men mitt i prick VK! Jag tänkte efter (alltså på vad min pappa gillar) och det var just det här! Sena kvällar med flugfiske, jaga med jakthunden och lösa sudoku (ni vet, matte, sånt som killar gör). Teknik är också ett stort intresse för min pappa, pga att han ju har en kuk! Skönt att ni uteslöt tidningarna om inredning och husmorstips. Fler förslag, snälla VK!

 

Gourmet-pappan: (...) Tänk inläggningar, lagrad balsamvinäger eller kryddmixer. Kanske en kallpressad avokadoolja, en tryffelolja och en valnötsolja, inslagna i cellofan. Toppen!

 


Minst sagt toppen, VK! Avokadooljan kan jag ju göra själv efter att mamma haft den i fejjan, toppen-toppen! Ingen jävla vardagsmatlagning heller, när pappa lagar mat blir det ju SPECIELLT eftersom att han inte gör det så ofta :) Cellofan vet jag inte om pappa skulle uppskatta, då han har kraftig bögskräck.

 

Öl-älskaren: Ölkorvar i alla de slag.

 


Alltså detta. Detta är nog det bästa tipset, pappa älskar öl! Då kan han sitta i sin mansgrotta och läsa Allt om Android, snaskandes ölkorv och sippandes på en stor stark (som min mamma så klart hällt upp åt honom)

 

Grillaren: Även om det inte är säsong så lär den grillande fadern uppskatta rubs, bbq-såser - och låt honom  testa det mest amerikanska av allt: en påse Beef jerky.

 


Förutom att laga mat med dyra råvaror så är ju den enda gången pappa kan tänka sig hjälpa till i köket när det grillas (förutsatt att mamma gör tillbehör, sallad och annan bögmat) så detta är OCKSÅ ett bra tips till min "grillande fader"! Eftersom han (som tidigare nämnt) har kuk gillar han också ALLT från USA (ni vet, macho-männens starkaste fäste) så klart han ska ha Beef jerky!

 

 Det fanns även tips om vad jag ska ge till min syster, där ord som "Cup cakes-pysslerska" och "eukalyptushonung" används, tillsammans med antaganden att hon förutom yoga "även gillar te, i synnerhet fair trade och ekologiskt." 

                  
 
                 I rutan om "brorsan" skrivs det om en finsmakande barista (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), den starkaste chilin på               jorden och salt, även det med chilismak.
                   

 

Vill avsluta med ett STORT rungande TACK från mig till er, VK. Någon borde ge er ett PRIS för ert aktiva arbete med att hålla isär könen! You go VK, you go.

 

Stockholm är ju fint och så

Men ha je sitt nå så liten jävel till traktor dem ha hänna i fjollträsk :P he e ju så man skratt på se


Insikt

Är jag en julsur tonåring


Julen i instagramform

Är sällan så aktiv på insta som på juleaftonen men VA gö man :/. Hade en fin traditionsenlig dag med massa mat, familj och släkt.
 
Vegetarianismens vara eller icket vara är som vanligt en stor källa till diskussion under högtidens högtid. "Är du fortfarande vegetarian?" "Hur länge ska du hålla på med det?" Det är så satans märkligt att man 2012 måste försvara sitt avståndstagande inför att äta döda djur.

Historien upprepar sig

Alltid innan jag åker ner till Stockholm tänker jag ba "åååå va d ska bli kul å träffa sviskonen och familjemysa hela tin va kuuul" och det är ju det. Faktiskt. Synd bara att det varar i tio minuter innan någon blir arg på någon. Varje varje varje jävla julejävel är det så här. T.ex. förslagsvis mamma och Signe bråkar, jag får ångest för att jag inte har någonstans att ta vägen och så håller det på.
 
Värre var det DOCK när vi 1: var en kärnfamilj och 2: skulle bo alla fem pers i en etta med kokvrå över julen. Nu bor jag, mamma och Signe i hennes lägenhet men det går ju ändå åt helvete. Kära Bergendahls, jag älskar er men vi är inte en familj skapta att leva tillsammans på liten yta. Det här vill jag ALDRI göra om. Nu är det bara 5 nätter av skräck kvar, tjoho!! God jul också hoppas alla får en härli julafton!

Körkorstankar

Nuförtiden får jag ibland ett otroligt pepprus ilandes genom hela kroppen, oftast när jag ser någon köra bil på TV. Blir ju så ofta påmind om körkortets annalkande ankomst och det känns nästan overkligt att jag blir myndig om 65 dagar. Jag har under några år tänkt att allt blir bra när jag blir 18, att alla världens bekymmer löser sig i och med det. Kanske att det bara var en överlevnadsmekanism, ett sätt att hantera tonårstiden, men på något vis har det säkert känts skönt att ha något typ av mål att sträva efter. 
 
Jag ska försöka ta körkortet så tidigt som möjligt. Alltså helst på dagen jag fyller, det hade varit fett. Sen ska jag snabbt som attan bränna min sparade kossing på en bil och jävlar, vad det kommer bli nice. Och det är så snart det händer. Om 65 dagar kan jag, teoretiskt sett, ha ett körkort. Fatta!! 

Lovet är kommet

Har lov nu!! Skönt! Igår var det domedagsfest och det var riktigt nice. Under hösten har jag festat så makalöst lite så det var...välbehövligt.... mvh ungdomskulturens väktare :/ :/ Idag har jag jobbat för sista gången innan *djuleledigheten* och även det var en härlig grej. I morgon åker jag och mamma till Stockholm. Hejdå!

Angående gårdagens avslutningstal

Igår höll vår rektor ett tal på julavslutningen som jag och många andra uppfattade som könsnormativt, fördomsfullt och mer eller mindre kränkande. Han pratade om hur kvinnor väljer "farliga, smått kriminella killar" framför de snälla, smånördiga killarna med bra betyg. Kontentan uppfattades som så att tjejerna får skylla sig själva om de väljer en kille som behandlar dem dåligt. Det blev en hetsk stämning bland oss elever, i i alla fall i min bekanskapskrets och det var säkerligen en del människor som innan de skulle gå på jullov hade en känsla av obehag inom sig. 
 
Efter avslutningen frågade jag vår rektor om han inte kunde hålla med om att hans tal till eleverna var könsnormativt. På det fick jag i gensvar ett litet leende och ett budskap om att han inte ville hålla ett traditionsenligt tal om hur fina vi elever var, vilka fina resultat vi gjort och vad duktiga vi har varit.
 
Jaha. Han kanske bara önskade hålla ett tal som inte var som alla andra rektorers jultal, men varför väljer han då att på ett enligt mig rätt smaklöst sätt ta upp ett sådant här ämne? Är det inte bättre att då prata om vilka fina resultat hans elever gjort under terminens gång, istället för att hålla ett sexistiskt tal?
Jag satt under hela talets gång och väntade på en vändning. Att han skulle visa på problematiken varför saker ser ut som de gör, och vad man skulle kunna göra åt det. Nu blev det som att han höll ett halvt tal, utan att dra några som helst slutsatser.  
Kanske föröskte han bara provocera och på så vis få oss elever att börja hata och därigenom prata om de här sakerna. Om så var fallet, tycker jag att han kunde varit mer tydlig med det. 
 
Senare på diverse sociala medier kunde jag se den piskande ilska som rådde bland oss elever. På instagram var det en del som lade upp bilder och i kommentarsfälten kunde diverse tillmälen läsas, vissa hårdare än andra. En del kommentarer var så pass hårda att jag nästan ryggade tillbaka, på grund av att de var så väldigt...målande. Jag vill inte ge några exempel eftersom att jag då skulle hänga ut specifika människor på internet, men det fanns saker skrivna som med all rätt säkert skulle vara nog för att göra en polisanmälan. 
 
Självklart tycker jag också att vår rektors tal onekligen var opassande men det ger oss elever ändå inte rätten att skriva sådana saker vi skrev om honom. Vad vi säger till varandra muntligt får enligt mig vara vad som helst, men när det sätts på pränt, framförallt på internet, är det en helt annat sak. Ett skrivet ord finns alltid kvar, medan det muntliga snabbt glöms bort. Dessutom är det svårt att hålla en seriös dialog mellan två människor om den ena parten har som huvudargument att den andra parten är "dum i huvudet" och en gris. Om man vill förändra något är det lättare att få genom sina tankar med välformulerade ord, i stället för skällsord. 

Godmorgon


Oh Ernst why u so dirty


Stakar ut framtiden

Ska välja yrke nu hör av mig vad jag väljer hejda


min bästa typ av film

 ps hur fan ändrar man storelek på den tacksam för svar ds

Får så mkt gjort på tjotti

1: kissa 2: borsta tänderna 3: kolla insta 4:blogga ojojoj


Slutet på min reklamanalys

På svenskan skriver vi en reklamanalys på valfri reklam och jag valde denna:
Jag spårade lite och skrev inte bara om bara reklamfilmen utan även om Norrmejeriers ställning i det Norrländska samhället. Detta skrev jag i slutet av analysen (den får ni ej läsa pga onöjd) och undrar: Vad tycker DU????!!!
 

Norrmejerier har så länge jag kommit ihåg varit ett företag som ofta och gärna visar på att de är ett genuint norrländskt företag, och att genom att köpa deras varor bidrar just DU till att hålla Norrland levande och våra landskap öppna. I slutscenen av reklamfilmen visas texten ”Ditt val har stor betydelse för Norrland”. Det måste vara ett vinnande koncept, att trycka på folks känslor och skapa en patriotisk stämning. Nu senast har det varit skrivningar i tidningarna om att Coop har börjat med egen lågprismjölk, och huruvida detta kommer att påverka Norrmejeriers ställning i kyldiskarna. Här blir den patriotiska stämningen påtaglig. Hela samhället fullkomligen rasar mot att storhandlarna börjar producera egna mejerivaror. Jag har inte hört en enda positiv röst angående lågprismjölken.

 

Något sådan här skulle aldrig ha hänt med något annat livsmedel. Både Coop och Ica har egna märken som konkurrerar med andra aktörer på marknaden, men detta är ingen som reagerar mot. Kikärtor, russin, kött, och pasta är exempel på mat som både Ica och Coop har egna märken av, som kostar några kronor under ”märkesvarorna”. Reaktionerna på detta uteblir, men när det kommer till just mjölken, då djävlar blir det krig!

 

Jag säger inte att det är bättre att köpa långväga fraktad mjölk från Dalarna för några kronor billigare, och självklart är det bra att, för att citera Norrmejerier, ”Hålla Norrland levande” men det är ändå bra märkligt att i en tid när vi människor vill ha så billig mat som möjligt ändå är villiga att lägga några kronor extra per liter mjölk bara för att den är lokalt producerad. Det är ju inte direkt så att vi tänker så om all annan mat. Vi köper kött från Nya Zeeland och Irland, apelsiner från Spanien och tomater från Holland. Men mjölk från Dalarna – DÄR sätter vi ned foten!!

 

Denna utbredda Norrlandspatriotism måste till största del bero på ett gäng genom åren fantastiskt lyckade reklamkampanjer från Norrmejeriers sida. Tänk vilket gott betyg för ett företag, när ett helt samhälle fortsätter att köpa denna till skyarna höjda vita vätska från just dem istället för konkurrentens aningens billigare.


Kära Umeås ICA-handlare

Deppigt att måsta behöva förtydlig att ens ost inte är jätteäcklig utan "Jättegod (mellanslag) !!!"

Även deppigt att måsta behöva förtydliga att ens clemmisar inte är jätteäckliga utan "Jätte (mellanslag) goda)"


prioriteringar just NU

Naturkunskapen: bit ihop och kör ba
Etiken: gör d efter djul
Matten: se det som ett skämt
Gemun: lös allt med skolk
Kulturhistoria: göre om du orkar
Idrott: knulla den i ansiktet du kommer ändå aldri få a
 
 
Så. Bra med perspektiv. Det känns på riktigt lite lättare. Jag har kommit på en sak. Jag har för höga krav på mig själv i skolan. Skitsamma om jag får C i allt, jag vet ju ändå inte vad jag vill göra efter gymnasiet eller om jag ens kommer plugga vidare någon gång överhuvudtaget. Varför hanka sig fram genom gymnasiet mot ett mål man inte vet vilket det är? Varför ska jag lära mig andragradsekvationer och paralleltonarter? För att kunna komma in på läkarlinjen? Varför det? Jo, för att tjäna mycket kossing eftersom att kossing är lycka. Eller? Nej KOSSING E INTE LYCKA!!! Lycka är att göra något jag brinner för, något som jag känner att jag mår bra av. Synd då bara att det inte går att göra något som helst åt det, pga fast i ett samhällssystem.
 
Det hade varit så mycket lättare att ta sig genom skolan om man visste varför man gick där. SLUT PÅ KVÄLLSINSIKTER/KLAG

yr i bollen

så många birds så lite tid. har inte ätit nå vettigt idag och borde göra middag men orkar inte göra något. allt känns hopplöst och tråkigt, är så oerhört less på allt som heter skola, vill inte göra klart det sista innan lovet och och och vet inte alls vad jag vill göra. nu: fortsätta leka med photo booth och se på de sista timmarna av musikhjälpen. ps även det en sorg att det tar slut alltså så många sorger ds

Vill tipsa om detta!!

eller kanske mest bara om de första 5 minutrarna, så himla fint!! 
Lyssna: Klubbkören feat. Emil Jensen - Samma värld vs No church in the world

Pingstkyrkans second hand

Idag har jag besökt Pingstkyrkans second hand för första gången. Det var på det stora hela en: härlig upplevelse. Hade några dilemman och de var bland annat: visste ej vilken fax jag sku köpa. denne:

elr denne :/ va tkr ni??

Hade problem med detta också. Tror inte att människor är så dumma i huvudet längre, och då när jag ser något så här könsstereotypt blir jag så förvånad.

 

Men på riktigt, tänk att det finns människor som automatiskt drar kopplingen *sportbilar med Samuel Hubinette------------> "körglada" pappor*. Tänk!!! Jävla pundskallar!! Och vadå "körglada" med citationstecken??? Är det en ironisk skylt??? I så fall: är detta inlägg i onödan. Jaja. Kanske dock ska köpa en jävla bil-DVD till pappa. Och vad ska mamma få då???? (undrar ni)

Jo hon ska få en Relax massager!! För att Sie brauchen Relax!!!

 

 


Är så trött pga dygnsomställning

Så trött ska sova som en protest till de 100 saker jag har att göra!! Hälsningar uppklädd
 

en grej som hände idag

Idag hade vi Mission Impossible på idrotten. *Kul!" tänker ni. "Sådär." säger jag. Detta pga fick två bollar i huvudet, en i tinningen och en i fejjan vilket resulterade i en blixthuvudvärk utan dess LIKE som inte ville ge sig så istället för att plugga i eftermiddag har jag sovit i tre timmar vilket i sin tur resulterar i att jag är pigg nu och inte kommer somna vilket i sin tur leder till att jag kommer vara skittrött i morgon när det är lucia och ska vara på skolis kl 7:15 ååååå detta liv. Nu äter jag den sista lussebullen och den var så god måste baka nya hejdå

Hej på er

Jag kände att efter snart tre år med kollaen var det dags att gå vidare med mitt liv. Jag tror att den största anledningen till att jag skaffar ny blogg är att försöka hitta tillbaka till mitt rätta element, vilket jag knappt vet vad det är själv längre. Vill i alla fall skriva mer, lite som en dagbok. Fast inte den typen av dagbok som beskriver mina allra innersta tankar, men samtidigt inte heller den som beskriver vad jag gjort idag. Någonstans mellan där. Typ.
 
Vill kanske bara börja skriva lite mer. Det tycker jag ju är kul, men har blivit sämre och sämre på att kunna uttrycka mig i skrift pga rädsla för att ingen ska finna det intressant. Tanken med att *starta om på nytt* är väl att försöka släppa den känslan och skriva för min egen skull, och ingen annans. Något sådant! Nu firar vi med en bild där jag äter bananchirr.
ps om ej annat blir det många webcambilder på: mig. Kul! För er alltså!

RSS 2.0