Angående köttskatt

Nyss hade Aktuellt en debatt om Jordbruksverkets förslag på köttskatt och då kommer hippie-kommunisterna ut i media likt ett rödstjärnestämplat brev på posten. 
 
Jens Holm, vegetarian sen 15 år tillbaka. Jaha, I rest my case u crazy hippievegokommunist. Hans galna resonemang om att det idag föds upp 80 miljoner djur per år i Sverige och att detta leder till klimatutsläpp motsvarande Sveriges samtliga personbilar är inget som biter på...
...Åke Rutgård. Åke äter minst ett kg kött per vecka. Har han planer att minska sin köttkonsumtion? Svaret är "nej, inte alls". 
Inte heller teorin att om det blir dyrare med kött och billigare med vegetabilier går Åke på. "Skönt att någon har koll på läget" tänker jag. Åke har en individualistisk syn på köttätande och tycker att det skall vara upp till var och en hur mycket kött man vill äta och tror på "ett aktivt val" från konsumenten. Han kommer med fräscha argument som att vi har ätit kött i alla tider. Han kommer med siffror också, att 0.02 promille av världens nötköttsproduktion sker i Sverige.
 
Att vi nu diskuterar köttproduktionen som helhet hör kanske inte till resonemanget, eller så är det bara så att Åke HATAR gris, lamm, fisk och fågel. Att vi sen importerar nötkött från utlandet har kanske inte heller någon påverkan. Och tanken att "många bäckar små bildar en stor stor älv" är nog inte heller värt att bry sig om. Eller så vill Åke bara få det att låta som att det är jääääääävligt (alltså jäääääääääääääävligt lite) kött som faktiskt äts i Sverige. Moving on! 
 
Jens kommer med fåniga resonemang om att vår köttkonsumtion ökat drastiskt under de senaste åren och påpekar att vi redan har infört styrmedel på andra ställen i samhället, tex inom bilismen.
 
Åke ger replik och säger att staten inte borde lägga sig i vad vi äter varpå debattledaren påpekar att man fortfarande kommer kunna köpa kött, bara att det blir lite dyrare. Då byter Åke (eller Åkis jag kallar dig Åkis om det är okej Åkis) riktning på resonemanget snabbt och snyggt till att vi borde minska svinnet av kött. 
 
Jens skriker som svar: "SÅ FAN ATT VI SKA MINSKA SVINNET ÄR DU DUM I HUVUDET, ÅKE". Skoja. Det gör han inte. Han håller så klart med men säger att det måste göras mer än så. 
 
Sammanfattat: Trots att Åke Rutegård ser ut som en lätt borstklädd fläskkotlett i ansiktet vann han debatten med hästlängder. (ps denna slutsats var ett skämt..... han förlorade eftersom hästen redan skickats till slakt för att bli smörgåspålägg :PPpPPppPppp)
 
 
En till rolig sak var att när Gabriella Cahlin, avd chef på Jordbruksverket, redogör för vad rapporten kommit fram till står det en kvinna bakom glasrutan och äter vad som ser ut att vara en hamburgare. Hon tar en tugga och slickar sig nöjt om fingrarna, inte bara en gång utan typ tre. VAD!!
how to make a gif at gickr.com

Kommentarer
Postat av: hejhejelin.blogg.se

HAHHAHAHAH DÖR PÅ KVINNAN

2013-01-22 @ 22:30:00
URL: http://hejhejelin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0